فروشگاه سیم و کابل غفاری

کابل ‌کشی زمینی

کابل ‌کشی زمینی

کابل‌ها از اجزای جدانشدنی صنعت و دنیای امروزی ما هستند. از کابل‌ها برای انتقال نیروی ارزشمند برق استفاده می‌شود و برای اینکه سیستم توزیع برق با مشکل مواجه نشود نیاز است که تمامی تدابیر اندیشیده شود تا آسیبی به کابل‌های برق نرسد. به‌طورکلی سعی می‌شود با استفاده از مواد مختلف استحکام و مقاومت کابل‌ها را افزایش دهند؛ ولی این موضوع آن‌ها را از آسیب‌پذیری مصون نمی‌کند و باید استانداردهای کابل ‌کشی زمینی رعایت شود. اگر شما نیز می‌خواهید دراین‌رابطه اطلاعات مختلفی کسب نمایید بهتر است که تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

سیم و کابل غفاری عرضه کننده انواع سیم و کابل از برترین برندهای بازار با بالاترین کیفیت و بهترین قیمت بازار

 

استاندارد کابل ‌کشی زمینی فشارضعیف

در بسیاری از موارد کابل‌ کشی به‌صورت هوایی میسر نیست و ما باید از کابل ‌کشی زمینی استفاده نماییم؛ ضمن اینکه در برخی موارد برای حفظ زیبایی ظاهری محیط نیز این کار صورت می‌پذیرد. درصورتی‌که بخواهیم از کابل‌های فشارضعیف در زیر زمین استفاده کنیم باید دانست که قراردادن کابل در زیر زمین صرفاً کافی نیست و حتماً باید استانداردهای لازم قبل از نصب را رعایت نمود.

رعایت استانداردها موجب می‌شود تا امنیت کابل ‌کشی به میزان بالایی افزایش پیدا کند. علاوه‌برآن خطرات کمتری کابل‌ها را تهدید کرده و مدت‌زمان بیشتری دوام می‌آورند. در صورت آسیب کابل‌ها اتفاقات مختلف زیادی ممکن است بی افتد و فاجعه‌های بزرگی رخ خواهد داد. در ادامه با ما همراه باشید تا درباره این استانداردها صحبت نمایید.

در صورت کابل ‌کشی لازم است بدانید که کابل فشار ضعیف باید 30 سانتی‌متر با کابل‌های مخابراتی فاصله داشته باشد.

کابل فشارضعیف حداقل باید 30 سانتی‌متر با لوله‌های آب فاصله داشته باشد.

کابل فشارضعیف حداقل باید 100 سانتی‌متر با لوله‌های گاز فاصله داشته باشد.

اگر کابل فشارضعیف در کنار لوله‌های گاز یا کابل‌های دیگر قرار گرفت باید آن را در لوله محافظی با قطر یک متر قرار داد.

کابل فشارضعیف باید 70 سانتی‌متر با پیاده‌رو فاصله داشته باشد.

کابل فشارضعیف باید 1 متر با جاده‌ها فاصله داشته باشد

رعایت همه استانداردهای بالا در حین کابل‌ کشی زمینی اجباری بوده و باید به‌تمامی این استانداردها نهایت دقت را داشت. درصورتی‌که به همه آن‌ها عمل شود عمر کابل‌ها افزایش‌یافته و هزینه‌های نصب و راه‌اندازی شما نیز به‌مراتب کاهش خواهد یافت.

استاندارد کابل ‌کشی زمینی فشارضعیف

استاندارد کابل‌ کشی زمینی فشار متوسط

کابل ‌کشی زمینی فشار متوسط نیز استانداردهای مختلفی دارد که لازم است حتماً آن‌ها را رعایت نمود. البته لازم به ذکر است که تمامی استانداردهایی که درباره کابل‌های فشارضعیف ذکر شد در کابل‌ کشی فشار متوسط نیز کاربرد دارند و باید به آن‌ها دقت داشته باشید. در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر با این استانداردها آشنا شویم.

  • باید دقت کرد که کابل‌های فشار متوسط باید حداقل 30 سانتی‌متر با کابل‌های فشار ضعیف فاصله داشته باشند
  • در صورتی‌که کابل از زیر جاده عبور می‌کند نیاز است که حتماً از لوله محافظی استفاده گردد؛ این لوله می‌تواند از جنس پلاستیک، سیمان و فولاد و غیره باشد
  • باید حتماً کف حفاری شده کانال را کف‌سازی کنید تا آب‌های سطحی که ممکن است به داخل کانال نفوذ کنند، هدایت شوند تا هیچ مشکلی برای کابل‌ها پیش نیاید.

رعایت استانداردهای بالا به‌منظور بالابردن امنیت کابل ‌کشی لازم است و نباید به‌هیچ‌وجه از یکی از این نکات چشم‌پوشی کرد.

استاندارد کابل‌ کشی زمینی فشار متوسط​

نکات مهم در کابل‌ کشی زمینی فشار متوسط

کابل ‌کشی زمینی نکات مختلفی دارد که نیاز است که آن‌ها را بلد باشید و در هنگام کابل ‌کشی از این نکات استفاده نمایید. هر نوع کابلی عمر مفید خودش را دارد؛ ولی درصورتی‌که از این کابل‌ها به‌خوبی نگهداری نشود می‌تواند کابل‌ها را خراب کرده و کارایی آن‌ها را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

یکی از مهم‌ترین نکات قبل از کابل ‌کشی بررسی‌کردن و آزمایش‌کردن محلی است که قرار است کابل‌ها در آن نصب شوند. نوع خاک محل مورد نظر تأثیر بسیار زیادی روی کارایی کابل‌ها دارد. ازاین‌رو باید قبل از خرید کابل‌ها خاک محل را به آزمایشگاه فرستاده و آن را مورد آزمایش قرار دهید.

بهتر است که در ساختار خاک محل انتخاب شده آهک، کلر و نمک وجود نداشته باشد یا مقدار آن‌ها بسیار زیاد نباشد. همچنین اسیدی بودن خاک نیز خیلی قابل‌قبول نیست و در طولانی‌مدت می‌تواند به ساختار کابل شما آسیب وارد کرده و عملکرد آن را با مشکل مواجه کند.

پس از اینکه ساختار خاک مشخص شد حال شما می‌توانید بر اساس نوع خاک کابل موردنظر خود را خریداری نمایید. این‌گونه، کابل دیرتر می‌پوسد یا زنگ می‌زند و کارایی آن حفظ می‌شود. البته باز هم در چنین محیط‌های احتمال پوسیدگی کابل‌ها بالا است.

همچنین شما باید مواظب باشید تا کابل موردنظر دچار کشیدگی، پیچ‌خوردگی و تاشدگی نشود که می‌تواند موجب آسیب‌رسانی به آن شود. علاوه‌برآن متخصصان باید دیواره‌های کانال کابل‌ها را نیز مورد بررسی قرار دهند تا استحکام لازم را داشته باشند.

همچنین باید کانال را طوری طراحی نمود تا از ورود و ریخته‌شدن هرگونه خاک و نخاله به درون کانال جلوگیری شود. بهتر است که در بستر کانال مقداری ماسه ریخته شود. این موضوع باعث می‌شود تا فشار وارده به کانال‌ها کم شود و علاوه‌برآن به خنک‌سازی کابل‌های انتقال نیز کمک می‌کند.

👇 لیست قیمت محصولات فروشگاه سیم و کابل غفاری 👇

آماده‌سازی کابل برای کابل ‌کشی

در مرحله اول ابتدا باید سر خروجی کابل را از قرقره جدا نمود تا کابل آماده نصب‌شدن باشد. پس از آن قرقره را جوری قرار دهید تا بردار قرقره جهتی مخالف با سر خروجی کابل داشته باشد. پس از آن کابل را به‌آرامی کشیده و در محل موردنظر نصب می‌کنیم.

دقت کنید که قرقره حتماً باید یک ترمز مطمئن داشته باشد تا وقتی ترمز گرفتیم فرایند چرخش قرقره متوقف شده و کابل‌ها بیش از اندازه از قرقره خارج نشوند. خارج‌شدن بیش از حد کابل از قرقره می‌تواند احتمال خمیدگی و کشیدگی در کابل‌ها را افزایش دهد.

ازآنجایی‌که کابل‌ها بسیار گران هستند حتماً باید در نصب دقت داشت. بیشتر افراد از کارگران کم‌تجربه برای نصب کابل‌ها استفاده می‌کنند که این کار درست نیست و بهتر است که حتماً از افراد باتجربه برای کابل ‌کشی زمینی استفاده نمود تا مشکلی به وجود نیاید.

همچنین حواستان باشد که کابل را روی چه سطحی می‌کشید. ازآنجایی‌که کابل‌ها بسیار حساس هستند کشیدگی این کابل روی یک جسم تیز می‌تواند سریعاً موجب پارگی لایه محافظ آن شود. شما باید حداکثر تلاش خود را بکنید تا در هنگام نصب لایه محافظ کابل هیچ آسیبی نبیند.

آماده‌سازی کابل برای کابل ‌کشی

کابل ‌کشی زمینی در چهارراه و خیابان

کابل ‌کشی زمینی در چهارراه و خیابان​

در هنگام کابل ‌کشی زمینی در چهارراه‌ها و خیابان‌ها نیاز است که حتماً از لوله‌های محافظ استفاده شود. شما می‌توانید به‌راحتی در زیر جاده‌ها کابل ‌کشی کنید؛ ولی هرگونه کابل ‌کشی بدون استفاده از لوله‌های محافظ مجاز نیست و نباید این کار را انجام داد.

پیشنهاد می‌شود که در چنین شرایطی از لوله‌های سیمانی و گالوانیزه استفاده شود. همچنین باید گفت که قطر لوله محافظ شما باید حداقل یک و نیم برابر قطر کابلی باشد که در حال استفاده از آن هستید. باید در هنگام کابل ‌کشی مراقبت کنید تا کابل‌ها به محلی که لوله‌ها به هم وصل شدند گیر نکنند تا غلاف بیرونی آن‌ها پاره نشود.

مزایای چال کردن کابل برای کانال‌کشی

چال کردن کابل‌ها در هنگام کابل ‌کشی زمینی مزیت‌های مختلفی دارد. مهم‌ترین مزیت چال کردن، قیمت تمام شده پروژه است. چال کردن موجب می‌شود تا کابل ‌کشی زمینی از نظر اقتصادی به‌صرفه‌تر باشد و شما با هزینه‌ای ارزان‌تر کابل‌های خود را کانال‌کشی نمایید.

مزیت دوم این موضوع افزایش‌پیداکردن کارایی کابل موردنظر است. وقتی که کابل را در کانال چال می‌کنیم میزان باردهی کابل بیشتر از قبل خواهد شد و می‌توان بار بیشتری از کابل گرفت. این موضوع به علت تشعشعات بیشتر حرارت کابل انجام می‌شود.

البته بهتر است که این کار را در فصول سرد سال انجام ندهید. درصورتی‌که هوا بیش از حد سرد باشد کابل ‌کشی اصلاً عاقلانه نیست؛ زیرا سرما باعث می‌شود تا غلاف بیرونی کابل منبسط و خشک شده و به‌راحتی با کوچک‌ترین اشاره ترک بخورد و بشکند.

درصورتی‌که لازم بود حتماً در چنین هوایی کابل ‌کشی زمینی صورت بگیرد نیاز است که قبل از هر چیزی حتماً کابل را گرما دهید. این گونه می‌توانید به‌راحتی از ترک‌خوردگی و شکستگی غلاف بیرونی جلوگیری نمایید.

مزایای چال کردن کابل برای کانال‌کشی

جمع‌بندی

در نهایت با کابل ‌کشی زمینی همراه شما بودیم و نکات مختلفی را درباره این کابل ‌کشی با شما در میان گذاشتیم. درصورتی‌که می‌خواهید از این مدل کابل‌کشی استفاده کنید بهتر است که حتماً استانداردهای ذکر شده را رعایت نمایید تا مشکلی پیش نیاید. علاوه‌برآن، رعایت نکاتی که ذکر شد نیز ضروری است. عدم رعایت نکات ذکر شده موجب می‌شود تا کابل به‌راحتی بپوسد یا زنگ بزند و هزینه های بیشتری روی دست شما بگذارد.

0
دیدگاه‌های نوشته

*
*