فروشگاه سیم و کابل غفاری

کابل افشان چیست

کابل افشان چیست؟

در حالت کلی کابل ها دارای انواع مختلفی هستند که هر کدام از آن ها مشخصات فنی و کاربرد های خاص خود را دارند. در واقع کابل افشان دارای نام های دیگری هم می باشد برای مثال این کابل را با نام کابل انعطاف پذیر و یا کابل قابل انعطاف، کابل نرم هم می شناسند. کابل های انعطاف پذیر معمولا از دو یا چند سیم تک رشته افشان تشکیل شده اند. هادی این کابل ها مسی است و اساسا عایقی که در این کابل ها وجود دارد در دو نوع کابل های سبک و کابل های قدرت افشان متفاوت می باشد. در کابل های سبک افشان عایق موجود آمیزه با پلیمر PVC از نوع PVC/D می باشد، و در نوع کابل های افشان قدرت آمیزه پلیمری PVC از نوع PVC/A است.

باید بداند که از نظر شکل ظاهری به صورت گرد و تخت طراحی شده اند که هر کدام مزایای مخصوص خود را دارند. ویژگی های خوبی که کابل های افشان دارند این است که دارای وزن کم و قطر کوچک خارجی می باشند، در پیچ و خم شدن از استحکام بالایی برخوردارند، سرعت تغذیه مسیر تا 240 متر در دقیقه است، در فرآیندهای چرخش برای استرس مکانیکی بالا انتخاب مناسبی اند، باز دارنده شعله و خود خاموش و … کاربرد این کابل بسیار گسترده است چرا که بسیار انعطاف پذیر و نرم است و معمولا در فاصله های کوتاه به کار برده می شود.

در حالت کلی کابل های افشان به سه دسته تقسیم می شوند کابل انعطاف پذیر سبک، کابل انعطاف پذیر قدرت، کابل انعطاف پذیر آلومینیوم میباشد.

کاربرد کابل افشان

 قبل تر راجع به کاربرد کابل افشان اشاره کردیم که به دلیل انعطاف پذیر بودنش کاربرد های گسترده ای دارد. دلیل استفاده های زیاد از این کابل ها ویژگی هایی همچون انعطاف پذیر بودن، مقاومت بالاتر، ایجاد میدان مغناطیسی کمتر نسبت به کابل های استخوانی، نشکن بودن و شکل پذیر بودن است. به دلیل انعطاف پذیری بالایی که دارند معمولا در فواصل کوتاه مورد استفاده قرار می گیرند و معمولا در فواصل طولانی کاربردی ندارند. یک کاربرد خاصی که کابل های افشان دارند این است که می توان از آن ها برای پمپ های شناور چاه عمیق استفاده نمود. گفتنی است که به دلیل بالا رفتن حجم موتور به وسیله عایق های مجزا این کابل در موتور ها مورد استفاده قرار نمی گیرد.

نوع شیلد دار این کابل در هر شرایطی قادر است که پایداری خود را حفظ نماید و از آن جایی که می تواند از ورود پارازیت های امواج و فرکانس های رادیویی به داخل جلوگیری کند معمولا در اتصالات بسیار مهم صنعتی، نظامی، اداری و … که سیستم ها باید بدون خطا باشند مورد استفاده قرار می گیرند. از کابل های شیلد دار افشان در لوله ها و کانال ها مورد استفاده قرار می گیرند لذا این مکان ها فرسایش و استهلاک بیشتری را برای کابل ها به دنبال دارند. در واقع این کابل ها را در تاسیسات صنعتی و ساختمانی و … استفاده می شوند. و به دلیل انعطاف پذیری که دارند در اتصالات متحرک هم کاربرد دارند. در حقیقت می توان گفت که کابل های افشان در انواع مختلفی دیده می شوند که هر کدام از آن ها دارای کاربرد های خاص خود می باشند.

در ادامه به بررسی انواع کابل های افشان می پردازیم و مشخصه ها، کاربرد ها و ویژگی های هر کدام از آن ها را بیان خواهیم کرد. 

انواع کابل افشان

.کابل های انعطاف پذیر سبک: 

هادی این نوع کابل ها در گروه پنجم قرار می گیرند که هادی آن ها از جنس مس آنیل شده است. این نوع کابل بسیار انعطاف پذیر است و بر اساس استاندارد های ملی ساخته می شوند. عایق کابل انعطاف پذیر سبک از مدل PVC/D می باشد که در دو رنگ مشکی و سفید موجود است. کاربرد این کابل ها در انواع ماشین آلات و وسایل برقی می باشد.

 

  1. کابل انعطاف پذیر قدرت: هادی این کابل ها مس آنیل شده است و عایق به کار رفته در آن PVC/A می باشد. معمولا این نوع کابل در مصارف خانگی، مصارف صنعتی، کانال های نیروگاهی و … مورد استفاده قرار می گیرند. می توان گفت برای مکان هایی کاربرد دارند که خطر آسیب به آن ها کم است.
  2. کابل افشان آلومینیوم: در گذشته تمام کابل ها با متریال مس ساخته می شدند اما با گران شدن این فلز قیمت تولید این کابل ها بسیار افزایش یافت و زمانی که مصرف کننده قصد خرید آن را داشت با قیمت نجومی و متغیر آن رو به رو می شد. به همین دلیل تولید کنندگان تصمیم گرفتند که یک فلز مناسب را جایگزین مس کنند و پس از آن آلومینیوم را جایگزین هادی مس کردند. کابل های افشان با هادی آلومینیومی دارای قیمتی بسیار مناسب بودند. از این نوع کابل ها در انتقال و توزیع برق استفاده می کنند . البته فراموش نکنید که این نوع کابل ها را برای سیم کشی داخلی ساختمان ها استفاده نمی کنند .
  3. کابل افشان شیلد دار: این نوع کابل ها دارای یک پوشش یا محفظه می باشند که رسانای روکش دار داخل هسته وجود دارد. شیلد های موجود معمولا از جنس فویل یا رشته های فلزی بافته شده می باشند.  

 

0
دیدگاه‌های نوشته

*
*